Skip to content

Laureatenmunt

26 mei 2019 ben ik cum laude geslaagd voor mijn opleiding “Storytelling” in het Vlaamse Lier.

Vandaag (28 september 2019) mocht ik de eindpresentatie daar nogmaals laten zien, als “laureaten-voorstelling”. Daarmee “verdiende ik een medaille van de stad. Vanzelfsprekend ben ik er verguld mee.

 

Veva Gerard; de docente, die me de afgelopen 3 jaar les gaf, schreef nu ook mijn aankondiging. Nu vier ik mijn fierheid!

“Marin Millenaar, tja, dat is een geval apart. Cursisten storytelling zijn de meest eigenwijze leerlingen onder alle woordcursisten weet ik uit ervaring. Maar Marin Millenaar is bijzonder eigen-wijs. En dat bedoel ik dan positief.

Want Marin doet alles op eigen wijze, én met een eigen soort wijsheid. Of het nu de tram besturen is in Amsterdam, een lied zingen is rond een kampvuur, of een verhaal vertellen is op een festival, Marin Millenaar is Marin Millenaar, daar kom je niet omheen. Als Marin in de buurt is, dan weet je het.

Als medereiziger in zijn tram zal je doorheen zijn microfoon aangepord worden om naar die prachtige ontwakende stad in de bleke ochtendzon te kijken, of om van plaats te wisselen om een praatje te maken met iemand die je nog niet kent, of om mee te zingen met een lied…
Als leerkracht storytelling word je steevast door hem geknuffeld, en zorgt hij ervoor dat er geen les voorbijgaat zonder dat er veel gelachen wordt maar ook gefilosofeerd over het leven.
Als luisteraar wordt je gecharmeerd door zijn Amsterdams accent, zijn beweeglijke natuur, zijn ondeugende maar ook wijze ogen, zijn uitbundige zang.

Geniet mee van Marin Millenaar zoals ik dat drie jaar lang deed en kijk mee naar zijn afstudeervoorstelling ‘Augustus’ die losjes gebaseerd is op een werk van Herman Hesse.
Het verhaal gaat niet over hem zelf. Of misschien toch een klein beetje? Want vertellen niet alle verhalen die we brengen uiteindelijk iets over onszelf?”

Back To Top