Skip to content

Evaluatie van de 5e (en laatste) tryout van het Vertelvuur van de lage landen (voorheen de ceilidh)

Dag vrienden van het oraal vertelde verhaal.

Afgelopen maandagavond vierden we de 5e tryout van “Het vertelvuur van de lage landen” (voorheen de ceilidh).

Hoewel het wat minder druk was dan tijdens eerdere tryouts, waren er ruim voldoende vertellers, om ons tot 22:00 uur een (wat mij betreft zeer) genoegelijke avond te bezorgen.

Ik wilde een keer geprobeerd hebben om de regie volledig los te laten en had de avond niet geprogrammeerd en ook geen hoed vol namen. In plaats daarvan, vroeg ik vertellers om het woordje: “graag” in de openbare chat te schrijven, als teken dat die persoon graag het volgende vertelplekje wilde claimen. Dat ging verrassend goed, wellicht ook, omdat we maar met 22 mensen waren, zodat iedereen die wilde vertellen ook daadwerkelijk aan de beurt kwam. Toch heb ik (naar aanleiding van feedbacks) besloten, om de hoed weer terug te laten komen, zodat ook mensen, die te verlegen zijn, om een plek te claimen, een kans maken om uit de hoed getrokken te worden.

Er wareen ongeveer evenveel Vlamingen als Hollanders, waarbij het me opviel, dat het overgrote deel van de Hollanders uit het midden en westen van het land kwam. Kennelijk ben ik er nog niet voldoende in geslaagd, om ook vertellers uit andere delen van het land te interesseren in deze online- gemeenschap van vertellers, dichters en muzikanten. Voel je dus vooral vrij, om deze mail door te sturen naar je vertelvrienden, om de gemeenschap levensvatbaar te houden.

Hoewel ik er geen gewoonte van wil maken, zal ik het eens kort houden.

Wat mij betreft stop ik met de toevoeging “Tryout”. Onder de naam”Vertelvuur van de lage landen” zal ik dit evenement in elk geval tot september om de week blijven organiseren. De tijd en dag wordt wel anders, namelijk: Zondagmiddag, vanaf 16:30!

Verder komt de hoed dus weer terug, dus wil je graag vertellen (?), laat het me dan op tijd weten, zodat ik je naam op een briefje kan schrijven, dat ik vervolgens in de hoed stop. Uit die hoed, trek ik telkens de volgende verteller. Dus niet ik, maar het lot zal beslissen, of je aan de beurt komt of niet.

Last but not least (het laatste, maar zeker niet het minst belangrijk)

Je zit nu gevangen in mijn ceilidh-adressen-bestand, waar uit maar één soort ontsnapping mogelijk is, namelijk het sturen van een emailtje met het verzoek je uit de lijst te halen. Tot die tijd, zal ik je telkens op de hoogte blijven houden en je de zoom-linkjes van zowel het vertelvuur, als de world-ceilidh blijven toesturen.

Warme groetsels,

 

Marin

Back To Top