Skip to content

Evaluerend verslagje van de 2e tryout vd. Online Ceilidh

Het thema van de avond was: “Reizen”.

Verdeeld over 2 keer 55 minuten, kwamen er 10 korte verhalen langs ( à ca. 5 minuten), en reisden we in onze fantasie langs Japan, waar we een samoerai krijger ontmoetten en genoten we van Panama. We waren even twee broers, die de rest van de wereld bezochten en even later waren we een winterkoninkje, op de rug van een visarend. In andere verhalen reisden we te paard. We raceden tegen de klok op onze reis door het leven. We troostten een meisje, dat haar popje was verloren en aten samen uien, pepers en knoflook (dan is die fysieke afstand even wat minder erg). Was het geluk, of ongeluk? Wie zal het zeggen?

Tussen de verhalen door mochten we soms even rekken, strekken en verwerken, op de klanken van trillend riet, of snaren.

Waardering lieten we blijken, door bij wijze van applaus, beide handen naast de oren te laten wapperen, als in een opgewonden vlinderdans. En als er iets te lachen viel, deden we dat stil, maar mimisch wel vol uit.

Al met al was het een heerlijk kneuterig, maar ontroerend samenzijn, van zo’n 30 welwillende en fijne mensen.

 

Tijdsduur

Niet iedereen kon, (of trok) de volledige twee uur.

Sommigen gaven dat al van te voren aan en waren of in het eerste deel(van 20:00u-20:55u) bij, of juist in het tweede (van 21:05u-22:00u). Anderen verdwenen gewoon stilletjes, om niemand te storen en stuurden me nog een bedankbriefje na. Wat mij betreft kan dat allemaal en ik heb geen feedback gekregen van mensen die dat storend vonden.

 

Verdwenen mailtjes

Ik zal de Zoom-link en inlog in het vervolg al een dag eerder sturen, via mijn default emailadres, met een ontvangstbevestiging, zodat ik weet of je er in kunt. Nu waren een aantal van mijn mailtjes kennelijk op de diverse spamfilters gestuit, waardoor mensen pas veel later konden inloggen, wat ongetwijfeld tot de nodige stress en frustratie heeft geleid.

 

Co-host

Het beviel goed, dat ik mijn Gember en Citroenen makker Justus Kops had gevraagd om als co-host het muten, en unmuten van iedereen te monitoren en stand by te staan voor iedereen met technische problemen.

 

Muziek

Deze tryout had ik er voor gekozen, om de muziek niet live te laten spelen. Ik had muzikanten uitgenodigd om een eenvoudige thuisopname te filmen met hun mobiel of huis-, tuin- en keuken camera, zodat wel de vertrouwde thuissituatie een beetje in beeld was, maar er toch een veel betere geluidskwaliteit was, dan via streamen door een mobiel mogelijk was.

Kwa geluidskwaliteit was dat zeker waar. De muziek kwam zo veel meer tot haar recht. Het leverde wel een hoop extra gehannes op met het gedeelde scherm en daarvandaan weer terug naar live. Bovendien weet ik nog steeds niet of ik tijdens dat schermdelen mijn microfoon nou op mute moet zetten, of juist niet. Ook merkte ik dat ik tijdens het gedeelde scherm, alle contact kwijt was met de anderen, wat ik later onderving, door via mijn mobiel ook in te loggen op het evenement.

Tijdens het einde van de pauze speelde Xander nog een stukje op z’n trekzak(?), waarbij het geluid verrassend goed door kwam. Het kan dus wel!

Reden te meer, om (als mogelijk) toch weer voor de live-stream te kiezen volgende keer. Dan wel liever via de laptopmicrofoorn (of externe microfoon met interface) dan die van de mobiel, omdat die naar mijn mening geen recht doet aan de klanken. Als je (als muzikant) de mogelijkheid hebt, om via de kabel verbonden te zijn met het internet, verdient dat zeker de voorkeur boven een wifi-verbinding. Als dat niet kan, zorg dan dat je zo dicht mogelijk bij de router zit.

*Heb je alleen de mobiel tot je beschikking, is het wellicht handig om je stuk toch even te filmen en naar me toe te sturen, dan deel ik dat gewoon via dat gedeelde scherm.

 

3e tryout

De volgende tryout van de online Ceilidh op maandagavond 25 mei 2020, tussen 22-22u. (met weer een korte pauze van 20:55u-21:05u)

Als thema hebben we gekozen voor “Stilte

Dus heb je een kort verhaal (ca. 5 minuten max.) rondom stilte, een mooi gedicht, lied, dans, of wat dan ook en wil je dat met ons delen op de Ceilidh, stuur dan een emailtje naar: meedoen_met_de_ceilidh@outlook.com

Als je alleen wil komen luisteren, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Ook dan zie ik je emailtje met genoegen tegemoet.

Warme groetsels en wellicht tot de 25e!

 

Marin

Back To Top