Skip to content

“Alles voor liefde”

Datum: 08/01/2023
Gehele dag evenement
Locatie: Buitenkaag
Besloten | Optredens

Een drieluik van verhalen over liefde:
• Liefde voor het leven
• Liefde voor een ander
• Liefde van de ander naar jou
• Liefde en voor jezelf.
De lengte van het programma is ca. 80 minuten en is gericht op een volwassen doelgroep.

Het eerste verhaal getiteld “De Sprinkhaan” is een modern magisch realistisch cultuursprookje van de Amerikaanse schrijver Ransom Riggs. Het verhaal speelt zich af in het Amerika ten tijde van de kolonisatie, op de rand van de
“beschaving” en de ongerepte ruimte. “Ollie” is ‘geboren met een vergroot hart. Zijn moeder heeft zijn geboorte niet overleefd. Zijn vader, een Noorse kolonist, verwijt zijn zoon de dood van zijn moeder, tegen beter weten in. Ollie blijkt een ongebruikelijke bijzonderheid te hebben.

Het tweede verhaal is een hilarische fabel/Midden-Amerikaans volksverhaal over “Cuckerachita”; volgens haar moeder het mooiste vrouwtje dat ooit heeft bestaan. Maar wanneer ze in een spiegel kijkt, ziet ze gewoon een kakkerlak en dat is nou precies waar ze niet van houdt.

Het derde en laatste verhaal is een magisch realistisch cultuursprookje van de Oostenrijks/Duitse schrijver Hermann Hesse, getiteld: “Augustus” De peetvader van de hoofdpersoon geeft diens moeder, bij zijn doopfeest één wens cadeau, die ze in het oor van de zuigeling moet fluisteren. De wens wordt: Wie in jouw ogen kijkt, zal onvoorwaardelijk van je houden!” Of dat nou zo’n goed idee is, valt te betwijfelen.

Back To Top