Skip to content

Vertellen en muziekmaken doe ik al zo lang als ik me kan herinneren, maar sinds 2012 sta ik er als bedrijf mee geregistreerd bij de kamer van koophandel.

Behalve de Vertelacademie leerroute: “Vertellen voor groot publiek”, volgde ik de driejarige opleiding “Storytelling” aan de Podiumacademie bij Veva Gerard in het Vlaamse Lier, waarbij ik cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde ik nog een flink aantal losse workshops bij gerenommeerde vertellers uit het binnen en buitenland.

Verhalen worden vaak verzameld door verzamelaars, die vatten het gehoorde dan min of meer samen in schrijftaal. Als verteller blaas ik die verhalen weer nieuw leven in. Ik verplaats mezelf voortdurend in de schoenen van de personages en beleef zo (denkbeeldig) wat de personages in het verhaal meemaken. Op die manier werk net zolang aan een verhaal, totdat ik het zelf geloof en in detail voor m’n geestesoog zie gebeuren. Tijdens een optreden kijk ik als het ware terug op een zelf beleefd avontuur, terwijl ik het publiek daarin meeneem. Daarbij voorzie ik het bij elke gelegenheid opnieuw van woorden, die passen bij de mensen die ik tegenover me heb.

Naast het vertellen, werk ik ter inspiratie nog een paar uur per week als Amsterdamse trambestuurder. Als je goed oplet, zou je zomaar een aantal van de meest bijzondere passagiers en collega’s kunnen tegenkomen als personage in de verhalen die ik vertel.

Back To Top