Ga naar hoofdinhoud

Verslag van de 4e try-out van de online-ceilidh

Om participanten wat meer tijd te geven om even rond te kijken op Zoom en hun instellingen te optimaliseren, kon men gisteravond al vanaf 19:30 inloggen.

Waar ik voor de eerdere try-outs nog hele programma’s had samengesteld, had ik nu alleen gevraagd wie er iets wilde doen. De namen van mensen, die daar ja op geantwoord hadden, had ik op briefjes geschreven, die ik in een hoed had gestopt.

Strak om 20u trok ik de eerste naam uit de hoed en opende dat (voor de camera, zodat de mensen via mijn webcam konden lezen, welke naam er op het briefje stond. Aanstaande zondag, is de eerste try-out van de internationale- engelstalige ceilidh, daar zitten namen tussen, die ik met de beste wil van de wereld niet uit weet te spreken). Het evenement was begonnen.

Op het drukste ogenblik van de avond, waren we met 30 deelnemers, waarvan er ongeveer evenveel uit Vlaanderen kwamen als uit Nederland.

De sfeer was ontspannen en amicaal. Ik was me bewust van een volle hoed en hield mijn presentatie kort en bondig. Zo kon het grootste deel van de tijd gebruikt worden om te genieten van alle mooie verhalen. Tussen de (9 !) verhalen door, was er prachtige gitaarmuziek van Melle Stoel en ook Meidi Goh had weer een prachtig stuk opgenomen (dat helaas door á-technisch gekluns van mijn kant, niet de focus kreeg, die het verdiende). Voor een volgende ceilidh is dit gekluns gelukkig opgelos; Justus, mijn co-host, zal in het vervolg de video’s instarten, zodat ik me kan bezighouden, met waar ik wel goed in ben :)

Na de korte pauze, werden we allemaal live toegezongen, door een heel pop-koor, dat door Emily van Orsouw werd geleid. We vielen midden in hun eerste open-air-koor-repetitie en kregen het devies mee, ons ooit eerder toegezongen door Bobby McFerrin: We hoefden ons nergens druk om te maken en mochten gewoon blij zijn.

Dat deden we met verve!

Volgens mij begint de online-ceilidh voorzichtig aan een stevige vorm te krijgen; wellicht zo stevig, dat ze ook haar bestaansrecht houdt, als de corona maatregelen slechts tot oude herinneringen zijn verworden.

Zondag 14 juni is de 1e try-out van de engelstalige internationale online-ceilidh

Maandag 22 juni is de volgende nederlandstalige online-ceilidh

Mocht je op een van beide evenementen willen vertellen, stuur me dan even een email, zodat ik je naam op een briefje in de hoed kan stoppen. Daarmee kan ik vanzelfsprekend niemand een beurt garanderen.

Heb je nog feedback voor me?

Graag!

Stuur wat je sturen wil naar: info@marinmillenaar.nl

Warme groetsels en tot snel,

Marin

Back To Top